Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csörögefánnk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 250 g búzaliszt (BL55)
» 150 ml tejföl (20%-os)
» 2 g porcukor
» 50 g vaj
» 3 db tojássárgája
» 1 csipet
» étolaj
» baracklekvár
» 60 g porcukor (ennél több kell a beforgatáshoz, de kb. ennyi fog megtapadni a fánkok felületén)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.
A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.
Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat.
Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
A kész fánkokat barackízzel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

30 db fánkhoz kellenek ezek a mennyiségek!
0 komment 5 ember kedveli benyu1
2011.12.23 10:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fánkok felületén, szalvétákkal fedett, serpenyőben olajat, lisztet elmorzsoljuk, összes hozzávalót, asztalon dolgozzuk, tésztát vékony, hosszanti bemetszést, négyzeteket forgács, egyik sarkát, forró olajban, olaj kellően, kisült fánkokat, kész fánkokat, leporcukrozzuk, beforgatáshoz, elmorzsoljuk, Csörögefánnk, aranybarnára, tojássárgája, négyszögekre, megformáztuk, szalvétákkal, baracklekvár, hozzátesszük, Előkészítünk, serpenyőben, csomagoljuk, négyzeteket, bemetszésen, mennyiségek, barackízzel, mindegyiket, kiszáradnak, megtapadni, hólyagosra, hozzávalót, bemetszést, dagasztjuk, dolgozzuk, búzaliszt BL55, tejföl 20%-os, porcukor, tojássárgája, csipet, étolaj, baracklekvár,
Friss kevert saláta
0 komment 2 ember kedveli
Kelt málé
0 komment 3 ember kedveli
Pille fánk
2 komment 4 ember kedveli
Savanyúság-karfiol és brokkoli-
1 komment 15 ember kedveli
Tepsis csirkemell zöldségágyon sütve
0 komment 2 ember kedveli
Cukkinis pirog...
0 komment 1 ember kedveli
Gombás _májas töltött csirkecomb
0 komment 4 ember kedveli
Szilvabefőtt
0 komment 2 ember kedveli
Fokhagymás sült tarja
0 komment 5 ember kedveli
Almás, habos, reszelt sütemény
0 komment 13 ember kedveli
Tepsis káposzta
0 komment 9 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 5 ember kedveli
Citromos rizsgolyók
0 komment 6 ember kedveli
Káposztás bableves cipóban
0 komment 5 ember kedveli
Barackos, joghurtos túrótorta
0 komment 2 ember kedveli
lebbencsleves
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.